შესვლა
რეგისტრაცია
რეკლამა

უცნობი პოეტის ლექსი


22-03-2016, 22:13
ნანახია 5 021

მთვარე
გუშინ ღამით რომ ჩუმად ვფიქრობდი
მე დავინახე მთვარე,
აქამდე მხოლოდ რაღაც სხეული
თეთრი წერტილი ცაზე
წამში გაქრა და მის ნაცვლად
გახდა დიადი მთვარე.
ახალი თვალით ის იყო სავსე
სავსე შარმით და ეშხით.
თურმე იცოდა ეს ყოველივე
და მიყურებდა წყენით.
იფიქრა ასე: ,,ამდენი ხანი
დედოფალი ვარ ღამის
და ამ შავ ცაზე მე თეთრ სინათლედ
ვერ შემამჩნია ლამის.
როცა გავიგე მისი ფიქრები
ვიგრძენი რაღაც მწარე,
ვეცადე თავი მემართლებინა
და ვუპასუხე ასე:
,,არა მთვარეო, შენზე ლამაზი
მე არ მინახავს არვინ,
რა ვქნა აქამსდე ვერ ვგრძნობდი სადღაც
შნს სილამაზეს მაინც.
ამ ღამემ თითქოს მომაჯადოვა
და ამიხილა თვალი,
და მე გიცანი იმ სილამაზედ
თავს რომ დამყურებს ღამით.''
მთვარე გაბრწყინდა და გაიღიმა
მან გაანათა ღამე
ლურჯ ცაზე თეთრი ბურთივით
ის სჩანდა სრულყოფილ მთვარედ...

პ.ს. შემიფასეთ ძალიან გთხოვთ!!!!



№1  offline წევრი ელლ

Titqos ramdenime adgilas sityva shemogedzarcva. Ar iyo cudi. Magram momdevno leqsebi kargi gaxade. Warmatebebi

 


№2 სტუმარი Mehidos achrdili

Da tu shen axla shenishne mtvare..sxva rac shenishne ratom ar werdi?me mtvare ise dzaalian miyvars!ar gachvenebdit chemsken gavwevdi!da mainc ratom shenishne mtvare?mze shegenishna,leqss ver dawerdi?sxva sheiyvare gza xom didia?!chem mtvares mainc nu miashterdi!;)

 



სახელი: *
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent