შესვლა
რეგისტრაცია
რეკლამა

ქუჩის მდაბიო პოეტი-გიორგი ქადაგიძე


12-01-2016, 22:16
ავტორი natia gogilashvili
ნანახია 2 378

არც პოეტობას ვიბრალებ და არც ვედრები ნიკოს,
წაიღეთ თქვენი დიდება!წაიღეთ თქვენი იყოს!
უბრალო გლეხის შვილი ვარ,გაზრდილი კავკასიონის
ტრფობის პერანგებს მიქსოვდა ლექსები გალაქტიონის
მე წერა შოთამ მასწავლა,ვაჟამ-ბუნების ვედრება
მათ კამკამხმიან ტაეპებს ჩემი,ხომ ვერც შეედრება
იქ,სადაც პატრიოტიზმის ტრფობა იწირავს ტიციანს
სიკვდილის მერე ვაფასებთ,როგორც აქ ხალხში იციან,
სიცოცხლესაც კი მივცემდი,რომ არ მოეკლათ ილია
მისი ნატიფი ლექსებით სულიც კი გაჟღენთილია,
ბარათაშვილმა მასწავლა დარდის გაქარვა მთვარეში
ტერენტიმ-როგორ დავხატო მკვლელი ფიქრების თარეში,
მე პოეტობას მწამებენ,დამჩემდა მელანქოლია
სულის ნაწვიმარს გული წერს,სურვილი მე არ მქონია
ასეთი ქართველებისთვის უფალს დიდება! დიდება!
ნიჭი თავისით დაჰყვება,ის ფულით არ იყიდება
აკაკიმ,ტატომ მასწავლეს,რაც პოეტების სენია
ჩემზე უნიჭო მოწაფე მე ჯერ არავინ მსმენია
არც პოეტობას ვიბრალებ და არც დიდება მინდა
უბრალო გლეხის შვილი ვარ,ცოდვილი,გულით წმინდა.

გიორგი ქადაგიძე(ქუჩის მდაბიო პოეტი)



№1  offline წევრი ელლ

ბრავოო, აი ძალიან, ძალიან მომეწონა. ყველაზე მეტად თავმდაბლობა მხიბლავს შენში. ეს ლექსი იყო, ნამდვილი ლექსი, ახლა კი გიწოდებ პოეტს :-) ველი შენს სხვა ნაშრომებსაც

 


№2  offline წევრი lizi21

კარგია ნამდვილად,ასეთი თავმდაბლური ლექსი ასეთი რითმებით .

 


ლექსი შესანიშნავი,ჯღერადი რითმებია ყურს სიამოვნებს

 


№4 სტუმარი ნიკა22

კარგია,იშვიათები ქმნიან ასეთ ლექსებს

 



სახელი: *
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent