შესვლა
რეგისტრაცია
რეკლამა

პოეტზე შეყვარებული


12-08-2019, 01:51
ავტორი nozadze96
ნანახია 2 004

ღამე მესტუმრა და სევდა მორეული ისევ გელოდები..
ჩემი მეც უნდა ვთქვა თორემ გამისკდება გული დარდიანი
ფიქრებს თავს ვერ ვუყრი, თვალებდახუჭული იმ წამს ველოდებ...
როდის მაღიარებ...

ფიქრებს თავს ვერ ვუყრი, ჩემზე უკეთესად ვიცი შენ დაწერდი..
გთხოვ, მე მაპატიო, ახლა რომ კითხულობ რითმა კადნიერი...
იცი, მის გარეშე ამ ოცნებებსაც კი ვერ აღვწერდი-
შენს მკლავებში მინდა სუნთქვა წამიერი...

გრძნობას მივეცემი, ჯერ რომ არ ყოფილა იმას წარმოვიდგენ
ოღონდ ეს იყოს და მერე თუნდ დაინგრეს ყველა ეკლესია...
არ მწამს ვაღიარებ, მაგრამ ამის მერე მაინც ღმერთს ვიწამებ, -
თურმე მოსმენაც შეძლებია....

იმას წარმოვიდენ როგორ შემეხება შენი ბაგეები..
როგორ ვერ გავბედავ ხელი მოგხვიო და ისე მოგეფერო...
როგორ დამიტკბება ჩემი ოცნებები უკვე ახდენილი...
გრძნობით ნამთვრალევი შუა ღამისას რომ ჩემთან მოეხეტო...

გრძნობა ამერია ფიქრებს თავს ვერ ვუყრი,
წავალ ოცნებებში გადავიჩეხები
მოდი მომეხვიე, ხელებს ჩაგკოდებ და,
გპირდები უკან არ მოვიხედები....


მერე სახეები თითქოს ნაომარო გვერდოთ ჩაგვივლიან..
ერთსაც აგვხედავენ ჩაიჩურჩულებენ - "დიდი ვერაფერი"
იმათ ვინ მოუსმენს მერე არ იქნება დღეს რომ ამინდია
ჩემთვის იქნებოდი ყველაფერი..

მერე ყველაფერი გამარტივდებოდა შენი ჩახუტებით...
გრძობად არეული კაფკას პროცესივით ფინალს მივადგები...
ნეტავ ამიხდეს და სადმეც რომ გაგიშვა ჩემთან დაბრუნდები...
ჩემთვის იქნებოდი პოეტო ყველაფერი...



№1  offline აქტიური მკითხველი ლაზარე 13

მე აღარ ვიცი რაღად გიხმობ, რაღად გეძახი,
შენი სურნელი რა ხანია მკლავებს არ ახსოვთ,
რომ არ მინდოდა დაეკრიფათ ჩემი ვენახი,
უჩუმრად კრეფდნენ.. ო, სიმართლემ ეს რა გამანდო..

მე შენი ღიმით სიკვდილამდე თავბრუდასხმული,
გეხუტებოდი, გაქცევაზე თვალებს ვხუჭავდი,
და რა მივიღე?! ტყუილები ძაფზე ასხმული,
სიცრუის ძაფზე.. პირუჩუმრად რითიც მკოჭავდი...

მე შეხვედრიდან მსურდა შენი ხელში აყვანა
რატომ დამძიმდი? ვერ გავიგე ძირს რად დაეცი,
მომიღო ბოლო ატეხილმა აყალმაყალმა
და რამდერჯერმე წასვლის შემდეგ ალბად გავბეცდი..

ახლა შენსავით უნიჭო ვარ ალბათ...

თუკი შენ გამიშვი, მე რად მელოდები,
თავად მოსულიყავ ჩემთან, ვინ გიშლიდა?
თავადაც არ ვიცი, რისთვის ვმეორდები,
ბედნიერებაში ან ხელს ვინ გვიშლიდა?

ერთად ხომ ვიყავით, რაღად მომიმდურე,
რაღად გამიშვი ან რად არ დამიბრუნდი?
მე ხომ შენ გაჩუქე მხოლოდ ჩემი გული,
განა რა მოხდა რომ ასე გადიდგულდი?!

შენ რომ გყვარებოდი, ჩემთან დარჩებოდი..

 



სახელი: *
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent