შესვლა
რეგისტრაცია
რეკლამა

თემურ ელიავა - კაცი რომელმაც შეშალა პოეზია (2)


22-09-2015, 22:12
ნანახია 5 596

აჰა ძმაო გვეშველა
როგორც იქნა დავმარცხდით
და არ შეგვრჩა სხეულზე
აღარცერთი ნაკაწრი
ზეიმია მე კიდევ
ლამის ყელში გადამცდე
ლამის შენში ჩავსახლდე
უსახელო ძმაკაცო
რაა ფუთი მარილი
როცა დაღამდება და
ისეთ რამეს დავკარგავთ
სხვას რომ არ აბადია
ვისი გნოლი აფრინდა
ვისი ყორღანებიდან
არ გავარტყი სულ ყველას
ძუ არი თუ ხვადია
როგორც მინდვრის ყვავილებს
ლამის პირზე მიდებით
სიკვდილს გემო ავუღეთ
დავმარცხდით და გვეშველა
ვნახეთ სრუტე ბოსფორის
ვნახეთ პირამიდები
და არასდროს გინახავს
ათონი და ეშერა

***** ***** **** **** ****

ენგურის მინდვრებს
ზეცას რომ დავუკოცნი
რეჯეგეს მთის ქედებზე
ნამად მოვედები
იქაც ვითამადებ
მედეას ქორწილს
და თუ
ასე კვდებიან პოეტები
სული გამექცევა
ღამის აჩრდილიდან
ქალი აშარი და
ბორია გალეშილი
ოსერ დამასიზმრე
ჩემი არჩილი და
მერე თვალკაკაბა
მისი ქალიშვილი
მტერი მათრახის ქვეშ
ატარა ლაჩარივით
ციხესიმაგრენი რომელმან დააჩოქა
ქართლს რომ ჩამოახიეს ჩოხა
ქართლს რომ ჩამოახიეს ჩოხა
ქართლს რომ ჩამოახიეს ჩოხა
კოლხმა შემოისხა ლექსი აბჯარივით
ჩანა სიმწრითა და ფანდურ ჩამომღერი
ლერწამტანიან და ქალწულნამიანო
წამო თავშლიანო სვანეთს წამომყევი
იქა სათამადნო ვაჟნი არიანო
სანამ ზეცის მინდვრებს
ლოყებს დავუკოცნი
მზე რომ დაადნება
ზედა გმირთა მაჯებს
მედეას კი არა ჩვენსა ქორწილს
მთათა ბერიკაცი სუფრას გვითამადებს
სიმღერა გაისმის ცრემლითა მლაშე
დაიმსხვრა მცხეთა და გორის კარი
მიაცილებდნენ ბრძოლაში ვაჟებს
თავშლებს ატანდნენ ბრძოლაში ვაჟებს
თან აბარებდნენ ქალწულნი ვაჟებს
ან ხმლით სისხლისგან სხეული გაშრეს
ან თავი თავშალში მოიკალი
აი შენც ნახე ეს ჩემი ქოხი
უჭერო ქოხი დამბების ნგრევა
სანამ ოცნება არ ილევა
სანამ ტკივილი არ ილევა
სანამ ენგური არ ილევა
ძარღვებში რომ ჩქებს კოლხის
გაშლილი მიჯნურის ხვედრად
აკა სერ ხოლო ქუგუმოთანე
მივალ გერგეთის შესახვედრად
მიდი თავშალი გამატანე
და ზეცის მინდვრებს
ლოყებს დავუკოცნი
რეჯეგეს მთაზე ნამად მოვედები
იქაც ვითამადებ მედეას ქორწილს
ჩვენთან ასე კვდებიან პოეტები




სახელი: *
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent